Alcazar

Sveriges bästa och enda discogrupp Alcazar bildades 1998 och bestod till en början av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Annikafiore Kjaergaard. Deras första singel, Shine On, var framgångsrik i Sverige men det var singeln Crying at the Discoteque, som gjorde dem stora i Europa med över 1 miljon sålda ex. Båda låtarna fanns med på debutalbumet Casino.
I december 2002 blev Alcazar en kvartett när Magnus Carlsson blev medlem i gruppen. Albumet Alcazarized släpptes i Sverige i maj 2003 och fick internationell release 2004.
2003 deltog Alcazar i Melodifestivalen för första gången med låten Not a Sinner, Nor a Saint, som slutade 3:a i finalen i Globen. Låten slog stort på listorna i Sverige och sålde guld. Under hösten 2004 släppte Alcazar singlarna This is the world we live in och Physical samt albumet Dancefloor Deluxe.
2005 deltog Alcazar åter igen i Melodifestivalen och denna gång med låten Alcastar, med vilken de kom trea även denna gång.

Under hösten 2005 bestämde sig bandet för att ta en paus.
I juli 2007 gjorde bandet en engångsspelning i London på den legendariska nattklubben G-A-Y och de bjöd in sin vän Lina Hedlund. Det visade sig vara en mycket lyckad kombination och några månader senare bildades det nya Alcazar. I januari 2008 kom singeln We Keep On Rockin’ som snabbt blev snabbt en hit och sålde guld. I mars 2009 släpptes det nya albumet Disco Defenders.
Den 7 februari 2009 var det dags för Alcazar att ställa upp i Melodifestivalen igen med låten Stay the Night som de själva varit med och komponerat. Låten kom på femte plats i finalen och blev en stor hit i Sverige. Alcazar var även med i Melodifestivalen 2010, med låten Headlines, den gick till Andra chansen men missade tyvärr finalen.

Alcazar bestämde sig för att ta en paus 2011. Avskedskonserten ägde rum på Stockholm Pride (i Kungsträdgården) den 6 augusti 2011.
Den 23 februari 2013 återförenades Alcazar i Melodifestivalen i Malmö och framförde ett medley i mellanakten tillsammans med Danny Saucedo, som var programledare det året. Den 27 november 2013 blev det officiellt att Alcazar kommer att göra comeback i Melodifestivalen i Örnsköldsvik den 22 februari 2014 med låten Blame it on the Disco som sedan kom på tredje plats i finalen.
12 februari 2015 hade Alcazar premiär för sin första krogshow – Disco Defenders på Rondo i Göteborg! Showen fick ett fantastiskt mottagande med recensioner som ”Maffig discoshow. Bara att kapitulera inför Alcazar” (GP), ”Imponerande. Högt tempo i etthundra minuter” (DN) och ”Fantastisk show. Inte en död sekund.” (QX). Krogshowen avslutades på Börsen i Stockholm 2017 efter två enormt framgångsrika år.

I denna stund arbetas det på ny musik och nya kreativa uppslag inför 2018 då gruppen firar 20 år.

MCM MANAGEMENT AB
Bergsgatan 7
112 23 Stockholm