Andreas Lundstedt

Andreas Lundstedt är född och uppvuxen i Uppsala och började sin bana inom dans och musik tidigt och var under slutet av 1980-talet en av medlemmarna i gruppen Stage Four. Gruppen bestod av fyra vid det tillfället okända ungdomar; Lisa Nilsson, Lizette Pålsson, Peter Jöback, samt Andreas.

Under åren 1992-1995 bodde Andreas Lundstedt i New York och arbetade i huvudsak med dansen både som dansare och koreograf.

Internationellt genombrott blev det 1998 då Andreas Lundstedt fick ett erbjudande från Alexander Bard som just hade skrivit ett par låtar och behövde en artist som kunde framföra dem. Andreas kontaktade vännerna Tess Merkel och Annika Kjaergaard och gruppen Alcazar bildades.

Sedan 2007 består Alcazar av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Andreas Lundstedt har deltagit i Melodifestivalen ett flertal gånger, både som soloartist och med Alcazar.

Första gången han ställde upp var 1996 med låten Driver Dagg, Faller Regn som kom tvåa. Andreas deltog sedan 1997 med låten Jag Saknar Dig, Jag Saknar Dig och återigen tio år senare (2007) med låten Move som efter festivalen spelades flitigt på klubbar runt om i Europa.

Tillsammans med Alcazar har Andreas Lundstedt ställt upp många gånger i tävlingen och bland flertalet låtar kan nämnas succéer som Not a Sinner, Nor a Saint (2003) och Stay The Night (2009).

Andreas Lundstedt har även medverkat i flertalet musikaler, bland annat i Chicago samt den engelska uppsättningen av Grease(som enda svensk i föreställningen) och Rhapsody In Rock X-mas Special på Cirkus i Stockholm.
I succéproduktionen Saturday Night Fever på Oscarsteatern i Stockholm (2005-2006) knep Andreas efter hård kamp med alla sökande den åtråvärda huvudrollen. Han drog på sig platådojorna i John Travoltas gamla paradroll som Tony Manero – en roll som han även blev guldmasknominerad för (Bästa Manliga Huvudroll).
Hösten 2011 spelade Andreas rollen som Emmet i musikalen Legally Blonde på Nöjesteatern i Malmö.

2010 debuterade Andreas Lundstedt som sommarpratare i radioprogrammet Sommar i P1, ett mycket uppskattat och omtyckt program som fick många lyssnare.

I augusti 2012 släppte Andreas Lundstedt sin självbiografi Mitt Positiva Liv som han skrivit tillsammans med journalisten Cecilia Blankens.
Boken fick ett varmt mottagande från både kritiker och läsare.

Andreas främsta fokus ligger just nu på gruppen Alcazar som också firar 20 år 2018.

MCM MANAGEMENT AB
Bergsgatan 7
112 23 Stockholm