Petra Mede

Under Petras dryga 10 år i branschen har denna svenska komiker, skådespelare och programledare gjort kometkarriär. 2005 deltog hon på skoj i en amatörtävling i ståuppkomik och ett år senare började hon arbeta som komiker på heltid.

Hon blev utsedd till Bästa Nykomling på Svenska Standup-galan 2007 och genom medverkan i bl.a. tv-programmen Morgonsoffan och Parlamentet har hon blivit känd för svenska folket som en frisk fläkt i komikervärlden.

Programledarbanan inleddes 2009 med Melodifestivalen och därefter följde flertalet stora TV-sammanhang som Maestro, Kristallen, Världens Barn, QX Gaygalan, Trettondagskonserterna i Berwaldhallen, och inte minst den prestigefyllda Guldbaggegalan som Petra varit värd för inte mindre än fem gånger.
Petra fick även förtroendet 2013 som SVT:s julvärd.

2013 blev Petra hela Europas konferencier i och med hennes uppdrag som programledare för hela Eurovision Song Contest som sändes från Malmö, ett extremt prestigefyllt uppdrag. Petra hyllades internationellt av såväl de främsta journalisterna och mediepersonligheterna som av branschfolk och tittare. Det var också ett uppdrag som hon återfick 2015 när Sverige åter igen stod som värd för ESC. Och denna gång ledde hon den tillsammans med Måns Zelmerlöw.

2017 värvades Petra Mede av TV4 och fick bl.a. uppdraget att leda den nya satsningen Stjärnornas stjärna och fler program är under utveckling.

Petra har också fått ett genombrott som skådespelare. Det inleddes med en roll i Colin Nutleys film Medicinen och har följts upp av huvudroller både i den prisbelönta ungdomsserien Familjen Rysberg och nu senast i den hyllade dramaserien Bonusfamiljen på SVT där en tredje säsong har premiär våren -19.

På scen gjorde Petra entré 2016 med hennes första soloföreställning ”Den ofrivilliga divan” som mottog enormt fina recensioner från media och som spelades för utsålda hus runt om i landet.

Under hösten 2018 hade uppsättningen ”Den inbillade sjuke” av Moliére premiär på Maximteatern i Stockholm. Hyllad av både kritiker och publik.
För regin står Stefan Larsson och huvudrollerna görs av Mikael Persbrandt och Petra Mede.

MCM MANAGEMENT AB
Bergsgatan 7
112 23 Stockholm