Petra Mede

Under Petras dryga 10 år i branschen har denna svenska komiker, skådespelare och programledare gjort kometkarriär. 2005 deltog hon på skoj i en amatörtävling i ståuppkomik och ett år senare började hon arbeta som komiker på heltid.

Hon blev utsedd till Bästa Nykomling på Svenska Standup-galan 2007 och genom medverkan i bl.a. tv-programmen Morgonsoffan och Parlamentet har hon blivit känd för svenska folket som en frisk fläkt i komikervärlden.

Programledarbanan inleddes 2009 med Melodifestivalen och därefter följde flertalet stora TV-sammanhang som Maestro, Kristallen, Världens Barn, QX Gaygalan, Trettondagskonserterna i Berwaldhallen, och inte minst den prestigefyllda Guldbaggegalan som Petra varit värd för inte mindre än fem gånger.
Petra fick även förtroendet 2013 som SVT:s julvärd. Under 2017 var hon också tillsammans med Fredrik Sahlin programledare för SVT:s filmsatsning Dolly.

2013 blev Petra hela Europas konferencier i och med hennes uppdrag som programledare för hela Eurovision Song Contest som sändes från Malmö, ett extremt prestigefyllt uppdrag. Petra hyllades internationellt av såväl de främsta journalisterna och mediepersonligheterna som av branschfolk och tittare. Det var också ett uppdrag som hon återfick 2015 när Sverige åter igen stod som värd för ESC. Och denna gång ledde hon den tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Petra har också fått ett genombrott som skådespelare. Det inleddes med en roll i Colin Nutleys film Medicinen och har följts upp av huvudroller både i den prisbelönta ungdomsserien Familjen Rysberg och nu senast i den hyllade dramaserien Bonusfamiljen på SVT.

Under 2016 hade Petra också premiär för hennes första soloföreställning Den ofrivilliga divan som mottagit enormt fina recensioner från media och som spelats för utsålda hus runt om i landet.

Under våren 2017 stod det också klart att Petra Mede vid sidan av Mikael Persbrandt gör en av huvudrollerna i Molières Den inbillade sjuke som sätts upp på Maximteatern hösten 2018.

MCM MANAGEMENT AB
Bergsgatan 7
112 23 Stockholm